Tissue and Cell Research Center Munich (TCRM)

Nieuwe wegen voor onderzoek

Onderzoek op menselijk weefsel wordt belangrijker. Die resultaten kunnen klinische ontwikkeling ondersteunen in het maken van betrouwbare voorspellingen van de effecten en neveneffecten van nieuwe geneesmiddelen. Dit helpt ons bij Daiichi Sankyo om nieuwe, effectieve behandelingsopties voor onze patiënten te vinden met minder bijwerkingen. Op de voorgrond van dit onderzoek is onze Weefsel en Cel OnderzoeksCentrum of in het engels: Tissue and Cell Research Center in München (TCRM).
 

State-of-the-Art onderzoek

Onze experten gebruiken menselijk weefsel en cel gebaseerde modellen die het dichtst bij de klinische situatie staan om de processen die het geneesmiddel in het lichaam ondergaat te bestuderen. Men kan globaal spreken van hoe het menselijk lichaam een specifiek geneesmiddel kan veranderen en kan tolereren.

We onderzoeken en voorspellen ook de farmacologische activiteit van de geneesmiddelkandidaten via het gebruik van menselijke cellen en weefsels. Bovendien valideren we potentiële cellulaire geneesmiddeldoelwitten door het vergelijken van gezonde en zieke weefsels. Dit doen we voornamelijk in onze primaire interessevelden namelijk oncologie, cardiovasculaire en metabolische aandoeningen. We beperken ons echter niet enkel tot deze velden.

Onderzoek op menselijk weefsel is een nieuwe onderzoekslijn, waardoor – in sommige gevallen – zowel klinische studies op mensen als dierenproeven vervangen kunnen worden.
 

De hoogste ethische standaarden

Wij voeren al ons onderzoek uit op vers menselijk weefsel volgens de hoogste ethische standaarden: De meeste stalen zijn verkregen door samenwerking met een Duitse non-profit stichting.
 

Samenwerking met andere onderzoeksorganisaties & universiteiten

Hoog gekwalificeerde werknemers, 18 in totaal, werking voor het TCRM. Deze groep houdt zich bezig met het cutting-edge onderzoek dat wordt uitgevoerd in opdracht van Daiichi Sankyo en zijn internationale dochterondernemingen. Dit biedt interessante en waardevolle perspectieven – zowel voor ons bedrijf als voor de individuele werknemers die werken aan deze state-of-the-art onderzoeksprojecten. Aangezien samenwerking op de voorgrond staat van innovatie, streeft TCRM voor aanpakken te bespreken met andere experten en belanghebbende door bijvoorbeeld symposia te organiseren of onderzoekssamenwerkingen te initiëren met instituten van de publieke sector zoals universiteiten.

back to top