Duurzaamheid

We nemen verantwoordelijkheid voor het milieu

De jonge Aroa uit Spanje weet hoe ze het bewustzijn voor het milieu kan vergroten. De dochter van een Daiichi Sankyo medewerker ontving de "Award of Achievement" tijdens onze jaarlijkse "Global Environmental Contest". Haar bekroonde tekening toont een "opgeruimde fee" en promoot recycling met een magisch tintje.
 

Van praten naar doen

Wij van Daiichi Sankyo willen ons milieu beschermen en we hebben een belangrijke stap voorwaarts gezet. Van bewustzijn naar actie. Sinds 2008 streven we naar specifieke emissiereductiedoelstellingen voor onze fabrieken en voor onze onderzoeks- en ontwikkelingscentra. Omdat we weten dat milieuvraagstukken een uitdaging vormen voor de mensheid. Ons Corporate Conduct Charter benadrukt dat we "de milieu-impact van onze activiteiten op een verantwoorde manier willen beheren".
 

Groene pionier

Op onze productielocatie in Altkirch, Frankrijk, worden de faciliteiten gemoderniseerd om de hoeveelheid afval en de besteding van middelen te verminderen en de veiligheidsmaatregelen voor het personeel en de omwonenden te verhogen.
Onze Duitse fabriek in Pfaffenhofen is een groene pionier. De energie die wordt gebruikt voor de productie van 2 miljard tabletten per jaar wordt opgewekt door een lokale biomassagestookte warmtekrachtcentrale. De ketel wordt uitsluitend gevoed met houtsnippers en resthout van zagerijen, waarvan een groot deel afkomstig is uit de binnenlandse bosbouw. Door onze installaties in Pfaffenhofen aan te sluiten op deze biomassacentrale kunnen we onze fossiele voetafdruk verkleinen. Maar we houden hier niet op en blijven ambitieuze doelstellingen nastreven om verder gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen.

Bovendien ondersteunt onze fabriek in Pfaffenhofen actief de bescherming van de ecosystemen, bijvoorbeeld door het creëren van bijenvriendelijke bloembedden die geleidelijk aan worden uitgebreid (momenteel ca. 1100 m²).

back to top