Bedrijfsgeschiedenis

2021

Voorwaardelijke goedkeuring van het eerste oncologische product van Daiichi Sankyo in Europa in januari 2021.

2020

Bempedoïnezuur en een vaste dosiscombinatie van bempedoïnezuur en ezetimibe worden in april 2020 in de Europese Unie goedgekeurd en vervolgens eind 2020 op de eerste markt geïntroduceerd. In respons op de Covid-19 pandemie hebben wij in heel Europa diverse steunacties gestart.

2019

Het sluiten van een Europese commerciële licentieovereenkomst met Esperion voor het in de markt zetten van eenmaaldaags oraal bempedoic acid en de vaste combinatie van bempedoic acid met ezetimibe

2015

Edoxaban, een orale factor Xa-remmer, is in de Europese Unie goedgekeurd en op de eerste markten geïntroduceerd.

2014

Daiichi Sankyo neemt het biofarmaceutisch bedrijf Ambit Biosciences over.In onze Duitse fabriek in Pfaffenhofen bij München wordt een nieuw gebouw voor farmaceutische ontwikkeling in gebruik genomen. Hier werken 100 medewerkers in een ultramoderne omgeving op 5000 vierkante meter.

2013

Daiichi Sankyo presenteert fase 3 resultaten van de Hokusai-VTE studie tijdens het ESC congres in Amsterdam met de oraal, eenmaal daags factor Xa remmer edoxaban. Een aantal maanden later kondigt het bedrijf de resultaten aan van de ENGAGE AF-TIMI 48 studie, een wereldwijde fase 3 studie die geëvalueerd is voor de preventie van beroerte en systemische embolie bij patiënten met atriumfibrilleren.

2011

Na de grote aardbeving en de tsunami in Japan heeft Daiichi Sankyo Europe veel steun gegeven aan haar collega’s in Japan.

Het bedrijf lanceert ook een ondersteunend initiatief genaamd “Daiichi Sankyo Children Aid”. Dit is om Japanse kinderen te helpen die zwaar getroffen zijn door de rampzalige aardbeving.

2010

Daiichi Sankyo bleef haar groeistrategie voortzetten door het openen van nieuwe filialen in Ierland en Turkije. Die laatste was de in die tijd snelst groeiende farmaceutische markt in Europa. Daarnaast heeft het bedrijf zijn krachtveld capaciteit verhoogd door de overname van vertegenwoordigers van Merck Serono in Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië en Turkije. Als gevolg hiervan groeide het aantal medewerkers in Europa van ongeveer 1700 in 2007 tot bijna 2500 in 2010.

2009

Een nieuwe aggregatieremmer ter voorkoming van atherotrombotische events, Efient, werd geïntroduceerd in verschillende Europese landen en onder de merknaam Effient in de Verenigde Staten. De medicatie is gebaseerd op de werkzame stof prasugrel.

2008

Om zijn oncologie pijpline te versterken neemt Daiichi Sankyo het biotechbedrijf U3 Pharma in Martinsried, Duitsland over. De overname van 63,92 procent van India's grootste farmaceutische onderneming, Ranbaxy, is een mijlpaal in de uitvoering van het Daiichi Sankyo Hybride Business Model. Daarnaast legt Daiichi Sankyo de basis voor de verdere groei in Europa door de overname van de marketing rechten van het Osteoporose geneesmiddel Evista® (met de werkzame stof raloxifene) van Eli Lilly and Company. Daarnaast opende Daiichi Sankyo nieuwe filialen in Istanbul en Dublin. Bovendien groeide het aantal vertegenwoordigers aanzienlijk door het overnemen van hooggekwalificeerde medewerkers van Merck Serono in verschillende Europese landen.

2007

Verdere investeringen werden gedaan in de Duitse productielocatie in Pfaffenhofen met extra state of the art faciliteiten, geopend in 2007.

2006

Op 1 juli 2006 is Daiichi Sankyo Europa benoemd tot het nieuwe Europese hoofdkantoor. De activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn geïntegreerd.

2005

Sankyo en Daiichi fuseren en hieruit voort komt het bedrijf Daiichi Sankyo Company, Limited.

2002

Sankyo introduceert olmesartan, een wereldwijd strategisch product voor de behandeling van hypertensie. Het wordt gepromoot als Olmetec® in Europa en als Benicar® in de Vereningde Staten. Om de aanwezigheid in Europa nog verder uit te breiden nam Sankyo in 2002 het in Parijs gevestigde Laboratories Fornet over en kreeg hierdoor toegang tot de Franse markt, één van de grote farmaceutische markten van Europa.

1997

In 1997, Luitpold-Werk is renamed as Sankyo Pharma.

1990

Sankyo verwerft Luidpold Werk en krijgt hiermee een aanwezigheid in Europa en Latijns Amerika.

1985

Sankyo richt twee internationale bedrijven op: Eén in New York en één in Düsseldorf (Duitsland). Dit geeft het bedrijf de mogelijkheid om klinische studies uit te voeren, die vereist zijn voor de internationale goedkeuring van nieuw ontwikkelde geneesmiddelen. Daarnaast opende Luitpold een filiaal in Oostenrijk, waarbij de bedrijfsactiviteiten in dit land starten.

1981

Van 1981 tot 1986 is de internationale aanwezigheid van Luitpold toegenomen door de oprichting van dochterondernemingen in de Verenigde Staten, Portugal en Verenigd Koninkrijk. Op dat moment werd het bedrijf nog steeds geleid door de stichtende familie, echter had Luitpold geen opvolger om de plaats in het familiebedrijf over te nemen.

1962

Vanaf 1962 verhoogt het bedrijf zijn internationale aanwezigheid en vestigt dochterondernemingen in Brazilië, Spanje, Zwitserland en Italië. Bovendien is een tweede productielocatie gebouwd in Altkirch, Frankrijk. Op dat moment was deze locatie een van de meest moderne faciliteiten in de Elzas regio en had het een aantal onderscheidingen ontvangen voor zijn hoge milieunormen.

1950

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog moesten de bedrijfsactiviteiten voor een aantal weken worden stopgezet. Maar in een kwestie van maanden was Luitpold-Werk er in geslaagd om de moeilijke naoorlogse zakelijke omgeving onder controle te krijgen.

1943

In 1943 werd München gebombardeerd en de faciliteiten in de Zielstattstrasse werden vernietigd. Toch werden de bedrijfsactiviteiten zoveel mogelijk voortgezet en werden de afzonderlijke afdelingen verplaatst naar 10 tijdelijke kantoren en laboratoria door de stad heen. Als gevolg van deze veranderingen besloot het bedrijf om nieuwe fabrieken te bouwen in Pfaffenhofen, ongeveer 60 kilometer ten noorden van München.

1942

Tegen 1942 was het aantal werknemers gestegen naar 300, terwijl grondstoffen moeilijk te verkrijgen waren en de export beperkt was.

1928

Luitpold-Werk startte haar activiteiten met 10 medewerkers in een kantoor in München. Het bedrijf genoot van stabiele groei en is een paar keer verhuisd vóór het vestigen van haar eerste fabriek in de Zielstattstrasse in Munchen in het jaar 1928. Dit is dezelfde straat waar het Europese hoofdkantoor van Daiichi Sankyo vandaag de dag gevestigd is. Op het moment van opening van de fabriek, nam het aantal medewerkers toe tot over de 100. De producten van Luitpold bestond in de vroege jaren voornamelijk uit digestieve enzymen en werden uitgevoerd naar ongeveer 50 landen wereldwijd.

1910

Dr. Umetaro Suzuki, een wetenschappelijk adviseur van Sankyo, deed in 1910 een nieuwe baanbrekende uitvinding toen hij een complex van micronutriënten onttrok uit rijstzemelen. Hij was daarmee de eerste die vitamine B1 ontdekte. Zijn werk vormde het eerste onderzoek naar vitamines in Japan en legde de basis voor verdere studies in dit domein. Vitamine B1, tegenwoordig ook bekend als thiamine, werd door Sankyo op de markt gebracht als Orizianin®. De oorsprong van Daiichi Sankyo Europa begint bij Luitpold-Werk, een farmaceut opgericht op 22 Januari1910 in München, Duitsland.

 

back to top