logo

Passion for Innovation. Compassion for Patients.™

Daiichi Sankyo Nederland B.V.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Europa

Daiichi Sankyo Europe draagt zorg voor “Kleine Harten en “Grote Harten”

Pascale Vayer, voorzitter van de „Little Hearts“ stichting, met kinderen van het Russische Vorontsovo weeshuis. Sinds 2014 support Daiichi Sankyo Europe  “Kleine Herzen” (“Little Hearts”) op een  pan-Europees niveau. Deze stichting is gewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen zonder ouders of kinderen waarvan de ouders niet in staat zijn om voor de kinderen te zorgen. Het  streeft ernaar om het hen mogelijk te maken om te blijven wonen in hun vaderland in Oost Europa in een gezond en in sociaal stabiele condities (www.kleineherzen.org).

In een Europa breed initiatief, wat “Make your heart feel good” als motto heeft, zijn alle medewerkers, zowel in het hoofdkantoor als in de filialen, gevraagd om hun bloeddruk te laten meten en om te doneren aan ‘Little Hearts’. Hierdoor creëert Daiichi Sankyo Europe bewustzijn over de belangrijkheid om te weten wat jouw bloeddruk is en hierdoor ziektes zoals beroertes, hartinfarcten, boezemfibrilleren te voorkomen. Alle mensen die deelnemen en doneren doen iets om hun “Big Heart” te beschermen en tegelijkertijd de Little Hearts te helpen.

Aan het einde van dit initiatief zal Daiichi Sankyo de donaties verdubbelen, wat de transformatie en reorganisatie van het Russische Vorontsovo weeshuis naar familiehuizen zal ondersteunen.

Baan Gerda

Daiichi Sankyo Europe verleent ook zijn steun aan talrijke projecten buiten Europa: het Europese hoofdkantoor van Daiichi Sankyo steunt een Thais dorp (Baan Gerda) voor weeskinderen die besmet zijn met hiv. Het Italiaanse filiaal van Daiichi Sankyo sloeg de handen in elkaar met het in Rome gebaseerde Project Marco dat de gezondheidszorg in Malawi en Kameroen ondersteunt en ook voedsel en onderwijs levert aan mensen in deze landen. Via de Franse organisatie TULIPE krijgen mensen in crisisgebieden of slachtoffers van natuurrampen snel elementaire medische verzorging. Verder is Daiichi Sankyo France één van de sponsors van Mécénat Chirurgie Cardiaque Enfant du Monde, een vereniging die operaties regelt voor kinderen met hartafwijkingen. 

Medewerkers Benefit

Medewerkers van Daiichi Sankyo werken in een omgeving waar respect primeert en actief wordt gewerkt aan een gezond evenwicht tussen werk en privéleven. De medewerkers krijgen allerhande voordelen, zoals gunstige pensioenregelingen en flexibele werktijden. Verder heeft Daiichi Sankyo een gestructureerd programma voor de ontplooiing van zijn medewerkers ingevoerd met een gevarieerd aanbod aan persoonlijke en professionele opleidingen, voor alle medewerkers in Europa. Tot slot kunnen de medewerkers dankzij het bedrijf deelnemen aan tal van culturele en sportieve activiteiten.